De Cirkel van Dakloosheid en Verslaving Verbreken

 Toerend door de straten van Ulaanbaatar om dak- en thuislozen te ontmoeten daar waar ze zijn…

 

‘SERGELT’ MOBIEL INLOOPCENTRUM is een contactpunt voor dak- en thuislozen om gezamenlijk toe te werken aan verbetering van hun levenssituatie en reintegratie in de maatschappij.

We werken vanuit een omgebouwde stadsbus dat dienst doet als mobiel inloopcentrum: een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar dak- en thuislozen elk moment van de dag welkom zijn voor bijv. een maaltijd, praatje of zorgbehoefte.

Betekenis Sergelt:

herstel / revival / vernieuwing 

Dakloos in UB
In Ulaanbaatar, koudste hoofdstad ter wereld, leven naar schatting rond de 6.000 mensen op straat.

 

Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolie, en koudste hoofdstad ter wereld, heeft naar schatting 4.000-8.000 dak- en thuislozen. Armoede, werkloosheid en gebrek aan scholing hebben geleid tot veel sociale problemen zoals depressie, alcoholmisbruik en huiselijk geweld. Mede door gebrek aan adequate overheidshulp zijn velen niet in staat hun problemen het hoofd te bieden, verliezen alle hoop en belanden op straat.

De dak- en thuislozen van Ulaanbaatar hebben te lijden onder verwondingen, ziektes en zware levensomstandigheden. In de winter daalt de temperatuur met gemak naar -30°C of lager! Om de lange bittere winters te overleven bivakkeren vele daklozen in gangenstelsels onder de straat waar de warmwaterleidingen zich bevinden. Daarnaast ervaren ze sociaal isolement en uitsluiting vanwege hun uiterlijk, geur en alcoholproblemen.

Over Ons

'Sergelt' is een project van de NGO Good Neighbor Society in Mongolia (GNS).

GNS is opgericht in 1993 en staat geregistreerd als internationale NGO met hoofdkantoor, buurthuis en mobiel inloopcentrum in Ulaanbaatar en een vestiging in Ulaangom (Uvs provincie). ...

Activiteiten

Om de dak- en thuislozen te helpen hun levenssituaties te verbeteren voorzien we in een aantal basis behoeften (o.a. wondbehandeling, warme maaltijd en tweedehands kleding) en bieden we praktische hulp aan zoals het verkrijgen van overheidshulp en gezondheids-zorg. Daarnaast functioneren wij als een brug naar andere ...

Doneren

GNS en haar projecten zijn voor 100% afhankelijk van donaties vanuit de hele wereld. We zijn dankbaar voor elke financiële gift die is bijgedragen en stellen giften die nog gaan komen erg op prijs!
Geïnteresseerd om een financiële bijdrage te leveren aan GNS Sergelt mobiel inloopcentrum? ...

Nieuws 

Outing at the River

June 28, 2018

1/4
Please reload

Call us

+976 90633063 (Mongoloor)

+976 90551755 (English/Nederlands)

 

Email us

gns.sergelt@gmail.com

 

Find us on facebook

 

Find us

Bayanzurkh district

4th Khoroo

Building 111-2 (near Home Plaza and Selenge Hotel)

Ulaanbaatar, Mongolia

  • Facebook Square